Obavijesti
Nadir Kapetanović predstavio je...

Nadir Kapetanović, član Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST) sudjelovao je na konferenciji MED 2018, gdje je prezentirao znanstveni rad pod nazivom "Information Gain-Guided Online Coverage Path Planning for Side-Scan Sonar Survey Missions". Autori znanstvenog rada su: Kapetanović, Nadir (UNIZG-FER), Mišković, Nikola (UNIZG-FER) i Tahirović, Adnan (Fakultet elektrotehnike u Sarajevu). Njihovo istraživanje financirano je iz sredstava projekata CroMarx, MORUS i BLUEMED.

Prezentacija postera na konferenciji...

Na međunarodnom znanstvenom skupu MED'18 – The 26th Mediterranean Conference on Control and Automation prezentiran je poster projekta. Na konferenciji su održani tutorijali, radionice, prezentacije te predavanja koja su obuhvatila širok raspon tema o upravljačkim sustavima, automatizaciji i robotici. Konferencija je održana od 19. do 22. lipnja u Zadru.

Predstavili smo projekt na Europskom...

Đula Nađ, član Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST-a), predstavio je dosadašnji i budući rad na projektu CroMarX na Europskom robotskom forumu - ERF 2018 održanom od 13. do 15. ožujka 2018. godine u finskom gradu Tampere. Europski robotski forum jedno je od najvećih i najznačajnijih mjesta okupljanja robotičara u Europi koji je ove godine okupio više od 900 stručnjaka iz robotike i srodnih znanosti.

Započeo HRZZ projekt CroMarX!

1. travnja 2017. godine započeo je projekt CroMarX - Kooperativna robotika u nadzoru i istraživanju mora. Projekt CroMarX je "Istraživački projekt" Hrvatske zakladi za znanost koja ga financira pod brojem IP-2016-06-2082.

Projekt vodi izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković iz Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije - LAPOST i projekt traje sljedeće četiri godine, odnosno do 31.03.2021.

 

Glavni je cilj projekta CroMarX istražiti i razviti algoritme za kooperativno upravljanje u području pomorske robotike, uzimajući u obzir i bespilotna površinska vozila (USV-ove) i bespilotnu ronilicu (UUV) za potrebe nadzora i istraživanja mora.

 

Ovaj je projekt financirala Hrvatska zaklada za znanost pod brojem i imenom IP-2016-06-2082 CroMarX - Kooperativna robotika u nadzoru i istraživanju mora