Scenarij 1: upravljanje formacijom flote USV-ova u svrhu distribuiranog nadzora mora, demonstrira prvo upravljanje topologijom flote USV-ova. Ovaj scenarij će demonstrirati funkcionalnosti upravljanja formacijom gdje se različite topologije zadaju iz stanice za upravljanje misijom. Poseban naglasak će biti stavljen na osiguranje promjene topologije uz izbjegavanje kolizija među vozilima. 

Scenarij 2: kooperativno mapiranje morskoga dna korištenjem USV-a i UUV-a, demonstrira USV-UUV kooperativne algoritme gdje se oba plovila kreću kooperativno dok USV pomaže u navigaciji UUV-a. Ovaj scenarij će pokazati sposobnost istraživanja morskoga dna.

Scenarij 3: upravljanje formacijom flote USV-ova koje se adaptira okolišu, je konačan korak kooperativnog upravljanja flotom USV-ova s dodatkom adaptacije na utjecaje iz okoliša. Flota će pokazati kako se morska struja može distribuirano estimirati, i kako flota adaptira topologiju i orijentaciju formacije u svrhu minimizacije potrošnje energije. 

 

Ovaj je projekt financirala Hrvatska zaklada za znanost pod brojem i imenom IP-2016-06-2082 CroMarX - Kooperativna robotika u nadzoru i istraživanju mora